Толкова много от маркетинга днес е безсмислено и скучно. Мнозина се

...
Толкова много от маркетинга днес е безсмислено и скучно. Мнозина се
Коментари Харесай

С какво се отличават добрите маркетолози

Толкова доста от маркетинга днес е безсмислено и скучно. Мнозина се дефинират като маркетолози по специалност, до момента в който главно се занимават с административна работа и неефективни акции в обществените медии.

Големи суми се влагат в направата на безсмислени брошури и уеб страници, които нямат влияние върху потребителя. Това са маркетинг вложения без възвръщаемост.

За благополучие ги има и брилянтните маркетинг експерти, които се борят да уголемяват до краен лимит границите на специалността. Те вкарват нововъведения и работят фокусирано. Ето с какво се отличава трудът им:

1. Фокусът им е върху провокирането на дейности в аудиторията . Кое разграничава положителните маркетолози от останалите? Ако погледнете в материалите им и ги попитате за какво са създали този избор, ще разберете, че отговорът им не е „ тъй като е общоприетоо в промишлеността ” или „ тъй като постоянно сме правили по този начин в нашата компания ”, а тъй като са желали да предизвикат в целевата аудитория желание за съответно деяние - покупка, реклама от уста на уста. Това е задачата на всяка работеща маркетинг акция. Всичко друго е загуба на запаси.

2. Измайсторяват маркетинг известието . Правят го такова, че да предложат на клиента с няколко основни думи артикул или услуга с добавена стойност, който или която дава отговор на потребността му. Напипват „ болката ” на клиента и вършат всичко допустимо да му решат казуса, като му предложат да си купи това, което компанията предлага. Знаят, че в случай че компанията не покаже интерес и угриженост, той няма да се заинтересова първи от нея.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР